Hogy őrizhető meg az intimitás meddőségi kezelések során?

Meddőség

Hogy őrizhető meg az intimitás meddőségi kezelések során?

Amikor egy pár úgy dönt, családot szeretne, mindkét fél számára várakozással és izgalommal teli időszak következik.

Hogy őrizhető meg az intimitás meddőségi kezelések során?

Amikor egy pár úgy dönt, családot szeretne, mindkét fél számára várakozással és izgalommal teli időszak következik. De sajnos van, hogy a gyermek megszületéséhez hosszú és rögös út vezet, mely – ha nem figyelünk – a párkapcsolatunkra és az intimitásunkra is kihathat.

Ha a spontán teherbeesés nem valósul meg, az első lépés, hogy elősegítjük a természet működését, és a peteérés környékén a párnak „kötelező a szex”. Ez kihathat a spontán együttlétek számára és minőségére is, ami mindkét fél számára megterhelő lehet: a férfiak teljesítménykényszerként élhetik meg, mely akár merevedési problémát is okozhat. A nők pedig gyakran nem tudják elengedni magukat, sikertelen próbálkozás esetén csalódottságot éreznek, mely befolyásolja az úgynevezett orgasztikus görbéjük ívét, és nem tudják élvezni a szexuális együttléteket.

Az orgasztikus görbe lehetséges változásai feszültség esetén:

  1. vágy ébredése - nem tudja magát elengedni, csak arra tud gondolni, hogy sikeres lesz-e az együttlét
  2. plató fázis – ha a vágy fel is ébred, nem tudja magát átadni a gyönyörnek
  3. orgazmus – nem jut el az orgazmus pontig
  4. utójáték, lecsengés

Bármelyik fázisban lehet elakadás, ha a nő nem tudja magát átadni a pillanatnak, vagy a férfi nem tudja feloldani a teljesítménykényszer nyomását. Fontos, hogy ne engedjük el párunk kezét, ha problémánk van, nyíltan beszéljünk róla, és szükség esetén forduljunk szakemberhez!

 

Szerző: Richter Gedeon Nyrt.

Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt, és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Elfogadom