„A család a fenntarthatóság záloga”

Események

„A család a fenntarthatóság záloga”

Megkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

„A család a fenntarthatóság záloga”

Megkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs csütörtökön a Várkert Bazárban. A kétnapos konferencia résztvevői idén a család és a fenntarthatóság kapcsolatát járják körbe.

A Budapesti Demográfiai Csúcsot (BDS) kétévente azzal a szándékkal hívják össze, hogy döntéshozók, politikai szereplők, egyházi és civil vezetők, a gazdasági élet és a média szereplői, valamint a tudományos világ képviselői számára platformot biztosítsanak a közös gondolkodásra, a kihívások megvitatására és a közös megoldási javaslatok kidolgozására.

– A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus után is érdemes Magyarországra figyelni, mivel negyedik alakalommal találkoznak a családpolitikai résztvevők Budapesten – e szavakkal nyitotta meg Novák Katalin családokért felelős miniszter a kétnapos konferenciát, amely – immár hagyományosan – az egyházi vezetők áldásával kezdődött.

Egyházi vezetők áldása

Marton Zsolt, a Magyar Katolikus Egyház váci megyés püspöke beszédében Szent Jakab leveléből idézett, Isten áldását kérte a konferenciára, és azt, hogy a résztvevők tevékeny befogadói legyenek a hallottaknak.

Balog Zoltán, a Magyar Református Egyház püspöke, a Zsinat lelkészi elnöke imádságot mondott a családokért, és Isten áldását kérte a találkozóra.

– Az emberi élet minden területén fontos a közösség – fogalmazott Kondor Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház Déli Egyházkerületének püspöke. Az egyházi vezető hangsúlyozta, hogy a házasság a legalapvetőbb közösség, amelynek lényegét, értelmét újra és újra fel kell fedezni. A püspök Isten áldását kérte a demográfiai csúcsra, hogy „a közös gondolkodás világító fáklyaként mutasson példát az európai országok számára.”

Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija Martin Luther King szavait idézte beszédében: „Ha nincs miért meghalnunk, akkor nincs miért élni.” Az egyházi vezető hozzátette, a gyermekvállalás nemcsak gazdasági vagy fenntarthatósági kérdés, hanem alaptézis. A gyermekvállalás az ember alapkondíciójának része, küldetése.

 

00008073.jpg

 

https://csalad.hu/csaladban-elni/a-csalad-a-fenntarthatosag-zaloga-iv-budapesti-demografiai-csucs-elso-nap

Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt, és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Elfogadom