Szakmai nap és kerekasztal-beszélgetés kollegiális mentor védőnők szervezésében

Szakmai aktualitások

Szakmai nap és kerekasztal-beszélgetés kollegiális mentor védőnők szervezésében

Szakmai nap és védőnői kerekasztal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

Szakmai nap és kerekasztal-beszélgetés kollegiális mentor védőnők szervezésében

A kórház központi orvosi könyvtárában megrendezett szakmai programon a miskolci, mezőcsáti, tiszaújvárosi, cigándi, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tokaji, szerencsi és gönci járások területi védőnői és a vármegyei kórház védőnői találkozhattak egymással. A nap első részében a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei kollegiális mentorrendszer 2022. évi eredményeiről hallhattak előadást.

Az elmúlt év a kollegiális védőnői mentorrendszer kiteljesülését jelentette, számtalan akció és eredmény is példázza a szervezet tevékenységét. A mentorok többek között támogatták a védőnőket munkahelyi problémáik megoldásában, dokumentációs terheik csökkentésében, valamint szakmai anyagok elkészítésében is. Segítették a menekültek ellátásával kapcsolatos szakmai kérdések megoldását, a társszakmák és védőnők közötti együttműködések erősítését. Ezeken túl Mentor Műhely találkozók és szakmai rendezvények segítették a védőnők közötti tudásmegosztást, tapasztalatcserét, és különböző szakmai közösségek létrejöttét – hangsúlyozták előadásukban a rendezvényt szervező kollegiális védőnői mentorok, Kissné Dányi Éva, Kunkliné Sütő Ágnes és Vaszil-Tőkés Tímea.

https://okfo.gov.hu/Hirek/szakmai-nap-es-kerekasztal-beszelgetes-kollegialis-mentor-vedonok-szervezeseben

 

Weboldalunkon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt, és jobb szolgáltatást nyújthassunk. További információ
Elfogadom